Freepbx 13 only showing only 1 te133

Freepbx 13 stops showing cards after changing the group from 0 to one.

One minute it is showing card one then next minute it is showing card 2 but not card 1.

output of

asterisk -rx ‘pri show spans’ --------shows PRI span 2/0: Up, Active

Which ever card has 1 is the active card and whatever car dis group 0 does not show up.

Try upgrade dahdiconfig to the current edge version:

fwconsole ma --edge upgrade dahdiconfig

ran fwconsole ma --edge upgrade dahdiconfig
and it makes the cards undefined

but now only I dont get any cards when I run

asterisk -rx ‘pri show spans’ is blank


output of

before the edge upgrade dahdi show status was this

cityhallpbx*CLI> dahdi show status
Description Alarms IRQ bpviol CRC Fra Codi Options LBO
Wildcard TE131/TE133 Card 0 OK 0 0 1768 ESF B8ZS 0 db (CSU)/0-133 feet (DSX-1)
Wildcard TE131/TE133 Card 1 OK 0 0 862 ESF B8ZS 0 db (CSU)/0-133 feet (DSX-1)

and

sterisk -rx ‘pri show spans’ --------shows PRI span 2/0: Up, Active

You are giving up half copied logs.

Also what version of dahdiconfig are you on now. All of this information is VERY helpful.

I rebooted the pbx and they were both up then I changed the signaling and hit restart asterisk and dahdi then it showed the cards as undefined. So I then I rebooted again then they were both fien now.

Both spans were shown

dahdiconfig version is 13.0.28.4

If they are undefined then dahdi_scan is failing

You are already out of date, .5 was just published.

That’s just a wording change

1 Like

Whenever I hit restart asterisk and dahdi is when it says undefined. If i reboot all is good until any changes are made to the dadhi config

“Undefined” or “Unconfigured”

Digium - undefined [Undefined] under the span

What does dahdi_scan return?

When I make the change in dahdi_config then run

dahdi_scan I get notta thing as a output

When i reboot the pbx i get this

dahdi_scan
[1]
active=yes
alarms=OK
description=Wildcard TE131/TE133 Card 0
name=WCT13x/0
manufacturer=Digium
devicetype=Wildcard TE131/TE133 (VPMOCT032)
location=PCI Bus 10 Slot 01
basechan=1
totchans=24
irq=0
type=digital-T1
syncsrc=1
lbo=0 db (CSU)/0-133 feet (DSX-1)
coding_opts=B8ZS,AMI
framing_opts=ESF,D4
coding=B8ZS
framing=ESF
[2]
active=yes
alarms=OK
description=Wildcard TE131/TE133 Card 1
name=WCT13x/1
manufacturer=Digium
devicetype=Wildcard TE131/TE133 (VPMOCT032)
location=PCI Bus 13 Slot 01
basechan=25
totchans=24
irq=0
type=digital-T1
syncsrc=0
lbo=0 db (CSU)/0-133 feet (DSX-1)
coding_opts=B8ZS,AMI
framing_opts=ESF,D4
coding=B8ZS
framing=ESF

Run dahdi_scan after you see undefined. DONT MAKE ANY CHANGES

[[email protected] ~]# dahdi_scan
[1]
active=yes
alarms=OK
description=Wildcard TE131/TE133 Card 0
name=WCT13x/0
manufacturer=Digium
devicetype=Wildcard TE131/TE133 (VPMOCT032)
location=PCI Bus 10 Slot 01
basechan=1
totchans=24
irq=0
type=digital-T1
syncsrc=1
lbo=0 db (CSU)/0-133 feet (DSX-1)
coding_opts=B8ZS,AMI
framing_opts=ESF,D4
coding=B8ZS
framing=ESF
[2]
active=yes
alarms=OK
description=Wildcard TE131/TE133 Card 1
name=WCT13x/1
manufacturer=Digium
devicetype=Wildcard TE131/TE133 (VPMOCT032)
location=PCI Bus 13 Slot 01
basechan=25
totchans=24
irq=0
type=digital-T1
syncsrc=0
lbo=0 db (CSU)/0-133 feet (DSX-1)
coding_opts=B8ZS,AMI
framing_opts=ESF,D4
coding=B8ZS
framing=ESF

I only see undefined after i restart dahdi and asterisk from the dahdi config page

So dahdi_scan always returns input?

If I reboot the server everything is fine. If I restart dahdi withing the dahdi_config page I get the undefiend in the Span field. and it is broken until i reboot the pbx again

output of dahdi_scan after reboot is normal

output of dahdi_scan after restarting dahdi is blank

asterisk -rx ‘pri show spans’ after restarting dahdi is blank

and dahdi_scan is blank