Warm Spare backup log entries

Current Asterisk Version: 13.19.1
FreePBX Distro: 14.0.3.6
PBX Firmware: 12.7.5-1805-3.sng7
PBX Service Pack: 1.0.0.0

Our warm spare backup appears to be running fine. Changes seems to be synced nighty, etc…as far as I can tell. However, there is a warning message in the log each time it runs, so I just wanted to make sure I understand what it is warning me about:

June 8, 2018, 12:00 am - Connecting to remote server…
June 8, 2018, 12:01 am - Verifying received file…
June 8, 2018, 12:01 am - Processing received file…
June 8, 2018, 12:01 am - Storing backup…
June 8, 2018, 12:02 am - Running post-backup hooks…
June 8, 2018, 12:02 am - Restoring backup…
June 8, 2018, 12:02 am - Skip Bindaddrss is Enabled…
June 8, 2018, 12:02 am - Explicitly skipping host-specific NAT settings
June 8, 2018, 12:02 am - Skipping host-specific Bind address
June 8, 2018, 12:02 am - Initializing Restore…
June 8, 2018, 12:02 am - Running pre-restore hooks, if any…
June 8, 2018, 12:02 am - Restoring files (this may take some time)…
June 8, 2018, 12:02 am - File restore complete!
June 8, 2018, 12:02 am - WARNING!
June 8, 2018, 12:02 am - Web Root restore not detected, not restoring module table
June 8, 2018, 12:02 am - You should run “fwconsole moduleadmin upgradeall” to ensure system integrity
June 8, 2018, 12:02 am - Restoring Settings complete
June 8, 2018, 12:02 am - Running post-restore hooks, if any…
June 8, 2018, 12:02 am - Cleaning up…
June 8, 2018, 12:02 am - Restore complete!
June 8, 2018, 12:02 am - Reloading…
June 8, 2018, 12:02 am - Done!
June 8, 2018, 12:02 am - Running post-backup hooks…
June 8, 2018, 12:02 am - Backup successfully completed!

Thanks!

It says here very clear what you should do.

Best practice is to have both PBX servers the Distro, Asterisk and module versions the same.

Thanks for the reply. I should probably have mentioned that I have run that command on both servers and get:

No repos specified, using: [standard, commercial] from last GUI settings

Up to date.
Updating Hooks...Done

I don’t see any updates available (system or module) in the GUI, and I don’t get any warning messages or notifications on the Dashboard. Everything appears to be fine, except this warning in the backup log.

So is this nothing to worry about? If so, how I can get that warning out of there?

Thanks!

It’s a warming not an error and it’s saying just for sanity reasons make sure you verify all modules are updated. The backup module has no way of knowing if all modules are updated so it’s warning you. And no you can’t remove it from the output log.

Gotcha. Thanks!

This topic was automatically closed 7 days after the last reply. New replies are no longer allowed.