How to solve "Cronmanager error /var/lib/asterisk/bin/module_admin listonline > /dev/null 2>&1 (1)"

configuration
Tags: #<Tag:0x00007fafc252fcf0>

(Techno solutions) #1

Hello Everyone,

I am a beginner in freepbx. i encounter this problem

" Reload failed because retrieve_conf encountered an error: 1"

wheni am clicking the apply button.

Please help me.


(Mohit Mishra) #2

Please update the modules
fwconsole ma updateall
fwconsole chown


(Techno solutions) #3

sir i follow your reply

[root@localhost ~]# fwconsole ma updateall
No repos specified, using: [extended,unsupported,commercial,standard] from last GUI settings

Up to date.
Updating Hooks…Done
[root@localhost ~]# fwconsole chown
Taking too long? Customize the chown command, See http://wiki.freepbx.org/display/FOP/FreePBX+Chown+Conf
Setting Permissions…
Setting base permissions…Done
Setting specific permissions…
13022 [============================]
Finished setting permissions
You have new mail in /var/spool/mail/root

i will update all module and give you feedback.
thanks you very much


(Techno solutions) #4

i tried to update and this page shows up


(Techno solutions) #5

Sir Asterisk is not running. I tried fwconsole restart and it disconnect me from accessing freepbx GUI


(Itzik) #6

Did you install this system now? It looks to me like a new installation. If so, why did you install FreePBX 13?

Further, if you don’t use dahdi you can remove it.

fwconsole ma delete dahdiconfig
fwconsole r

(Jared Busch) #7

Also disable extended and unsupported unless you have a reason to enable them.


(Techno solutions) #8

no sir i just download the updates

i thought it will fix the cronmanager issue


(Techno solutions) #9

Sir can you gave me an example. sorry for being noob. just new here


(Itzik) #10

You did not post the full cron error.

Can you reload now?


(Techno solutions) #11

Hello sir thank you for responding to my post.

i cant reload now because when i used fwconsole restart, the CAN Not Connect to asterisk button will appear and it i will hide the errors.

btw. this is the conmanger problem


(Itzik) #12

Run that line.


(Techno solutions) #13

sir after i run that this code shows up

[Exception] Hook file ‘/var/spool/asterisk/incron/firewall.stopfirewall’ was not picked up by Incron after 5 seconds. Is it not running?


(Lorne Gaetz) #14

Have you run System updates?

yum update

(Techno solutions) #15

not yet sir. i think there is a problem in my incron because it think it is not running


(Techno solutions) #16

yum update

–> Finished Dependency Resolution
Error: Package: php-williamdes-mariadb-mysql-kbs-1.2.9-1.el6.remi.noarch (remi)
Requires: php(language) >= 7.1
Removing: php-common-5.6.40-8.el6.remi.x86_64 (@remi-php56)
php(language) = 5.6.40
Updated By: php-common-5.6.40-17.el6.remi.x86_64 (remi-php56)
php(language) = 5.6.40
Available: php-common-5.3.3-49.el6.x86_64 (base)
php(language) = 5.3.3
Available: php-common-5.3.3-50.el6_10.x86_64 (updates)
php(language) = 5.3.3
Available: php-common-5.4.45-17.el6.remi.x86_64 (remi)
php(language) = 5.4.45
Available: php-common-5.4.45-18.el6.remi.x86_64 (remi)
php(language) = 5.4.45
Available: php-common-5.6.40-16.el6.remi.x86_64 (remi-php56)
php(language) = 5.6.40
Error: Package: php-twig2-2.12.3-1.el6.remi.noarch (remi)
Requires: php(language) >= 7.0
Removing: php-common-5.6.40-8.el6.remi.x86_64 (@remi-php56)
php(language) = 5.6.40
Updated By: php-common-5.6.40-17.el6.remi.x86_64 (remi-php56)
php(language) = 5.6.40
Available: php-common-5.3.3-49.el6.x86_64 (base)
php(language) = 5.3.3
Available: php-common-5.3.3-50.el6_10.x86_64 (updates)
php(language) = 5.3.3
Available: php-common-5.4.45-17.el6.remi.x86_64 (remi)
php(language) = 5.4.45
Available: php-common-5.4.45-18.el6.remi.x86_64 (remi)
php(language) = 5.4.45
Available: php-common-5.6.40-16.el6.remi.x86_64 (remi-php56)
php(language) = 5.6.40
Error: Package: php-phpmyadmin-sql-parser5-5.2.0-1.el6.remi.noarch (remi)
Requires: php(language) >= 7.1
Removing: php-common-5.6.40-8.el6.remi.x86_64 (@remi-php56)
php(language) = 5.6.40
Updated By: php-common-5.6.40-17.el6.remi.x86_64 (remi-php56)
php(language) = 5.6.40
Available: php-common-5.3.3-49.el6.x86_64 (base)
php(language) = 5.3.3
Available: php-common-5.3.3-50.el6_10.x86_64 (updates)
php(language) = 5.3.3
Available: php-common-5.4.45-17.el6.remi.x86_64 (remi)
php(language) = 5.4.45
Available: php-common-5.4.45-18.el6.remi.x86_64 (remi)
php(language) = 5.4.45
Available: php-common-5.6.40-16.el6.remi.x86_64 (remi-php56)
php(language) = 5.6.40
Error: Package: phpMyAdmin-5.0.1-2.el6.remi.noarch (remi)
Requires: php(language) >= 7.1.3
Removing: php-common-5.6.40-8.el6.remi.x86_64 (@remi-php56)
php(language) = 5.6.40
Updated By: php-common-5.6.40-17.el6.remi.x86_64 (remi-php56)
php(language) = 5.6.40
Available: php-common-5.3.3-49.el6.x86_64 (base)
php(language) = 5.3.3
Available: php-common-5.3.3-50.el6_10.x86_64 (updates)
php(language) = 5.3.3
Available: php-common-5.4.45-17.el6.remi.x86_64 (remi)
php(language) = 5.4.45
Available: php-common-5.4.45-18.el6.remi.x86_64 (remi)
php(language) = 5.4.45
Available: php-common-5.6.40-16.el6.remi.x86_64 (remi-php56)
php(language) = 5.6.40
Error: Package: php-symfony4-common-4.1.13-1.el6.remi.noarch (remi)
Requires: php(language) >= 7.1.3
Removing: php-common-5.6.40-8.el6.remi.x86_64 (@remi-php56)
php(language) = 5.6.40
Updated By: php-common-5.6.40-17.el6.remi.x86_64 (remi-php56)
php(language) = 5.6.40
Available: php-common-5.3.3-49.el6.x86_64 (base)
php(language) = 5.3.3
Available: php-common-5.3.3-50.el6_10.x86_64 (updates)
php(language) = 5.3.3
Available: php-common-5.4.45-17.el6.remi.x86_64 (remi)
php(language) = 5.4.45
Available: php-common-5.4.45-18.el6.remi.x86_64 (remi)
php(language) = 5.4.45
Available: php-common-5.6.40-16.el6.remi.x86_64 (remi-php56)
php(language) = 5.6.40
You could try using --skip-broken to work around the problem
You could try running: rpm -Va --nofiles --nodigest


(Jared Busch) #17

This shows us that you are hiding something. Because there is no way that a true beginer posting only 10 days ago could even have something like this.


(Techno solutions) #18

no, im not hiding something. i got that code by following the steps they gave to me. and also i cant understand the codes so i copy it (like the other post i saw) and paste it on this thread so can you help me to fix those errors.


(Techno solutions) #19

btw you said a that “there is no way that a true beginer posting only 10 days ago could even have something like this.” it means this problem is critical?