Phones re-registering every 120 seconds


(Bob Reiber) #1

Whats going on here? Is this a NAT issue?

They’re exactly 2 minutes apart each time. The SIP settings are the same default settings most PBXs have and x103 registers on 5060 like it’s supposed to. All are the same model phone (old Polycom 320) and have configs built from the same template.

-- Registered SIP '104' at x.x.x.x:4402
-- Registered SIP '102' at x.x.x.x:4403
-- Registered SIP '104' at x.x.x.x:4404
-- Registered SIP '102' at x.x.x.x:4405
-- Registered SIP '104' at x.x.x.x:4406
-- Registered SIP '102' at x.x.x.x:4407
-- Registered SIP '104' at x.x.x.x:4408
-- Registered SIP '102' at x.x.x.x:4409
-- Registered SIP '104' at x.x.x.x:4410
-- Registered SIP '102' at x.x.x.x:4411
-- Registered SIP '104' at x.x.x.x:4412
-- Registered SIP '102' at x.x.x.x:4413
-- Registered SIP '104' at x.x.x.x:4414
-- Registered SIP '102' at x.x.x.x:4415
-- Registered SIP '104' at x.x.x.x:4416

SIP settings

image


(Chris Dolese) #2

Indeed it does - port mapping table gone wild


(Tony Lewis) #3

Bob

The registration is controlled by the phone. Look in the phone configs. I am sure they are set at 120 seconds. Hence why every 2 mins they register and your router has ALG and is changing the port each time it registers. Ext 113 happened to be the first to register and it went out 5060 and coming back in from the PBX 5060 but than NAT has to kick in for all the others that are trying to use 5060 and map new ports for the request back from the PBX.


(system) closed #4

This topic was automatically closed 7 days after the last reply. New replies are no longer allowed.