PAP2T No matching peer found

Here’s the setup

Elastix 1.1-7
Asterisk 1.4.19
CentOS 5.2
Xeon E5420 (Quad Core 2.5GHz)
4GB RAM
Digium TE121B

Asterisk Server IP: 192.168.200.2
Linksys PAP2T IP: 192.168.200.165

There is no NATing, everything is on a flat network with a single switch.

I’m trying to connect a Linksys PAP2T with a FAX on port 1.

I’ve created the extension (SIP) and configured port 1 on the PAP2T
double checked and all paramters should match, however, when the
PAP2T tries to connect it displays

Registration State: Can’t connect to login server

and the asterisk log file has

[Nov 25 09:02:45] NOTICE[3309] chan_sip.c: Registration from ‘Accounting Fax sip:[email protected]’ failed for ‘192.168.200.165’ - No matching peer found

Any ideas? Any suggestions on where I can look further into why it won’t register?

I’ve googled my brains out, and tried every any anything that seemed even remotely relevant
and nothing seems to work… so I’m really looking for a way to try and diagnose… is there a reference that
discusses the IP level of traffic so if nothing else I can use wireshark?

No matching peer indicates that the SIP username does not line up with the extension you set in FreePBX.

Under the Line 1 tab on the PAP 2 UserID needs to match extension, password needs to match secret and use auth ID should be no.

That’s all it takes.

That’s exactly what I have… and NO JOY!

Is there a way to debug or monitor the conversation between the PAP2T and the Asterisk server?

Sure, just turn down verbosity to 0 (core set verbose 0) then (sip set debug) in the Asterisk CLI. If it scrolls past too fast the data will be at the end of /var/log/asterisk/full

Don’t forget to turn sip debug off when your are done with (sip set debug off)

OK, so I turn on debugging and it looks like it registrers, and then fails to register…
I don’t get it, any idea what’s happening? …here’s what I have in the log

<— SIP read from 192.168.200.165:5060 —>
REGISTER sip:192.168.200.2 SIP/2.0^M
Via: SIP/2.0/UDP 192.168.200.165:5060;branch=z9hG4bK-829d737e^M
From: sip:[email protected];tag=2731489288a13567o0^M
To: sip:[email protected]^M
Call-ID: [email protected]^M
CSeq: 457 REGISTER^M
Max-Forwards: 70^M
Contact: sip:[email protected]:5060;expires=3600^M
User-Agent: Linksys/PAP2T-5.1.6(LS)^M
Content-Length: 0^M
Allow: ACK, BYE, CANCEL, INFO, INVITE, NOTIFY, OPTIONS, REFER^M
Supported: x-sipura, replaces^M
^M

<------------->
[Dec 2 11:09:15] VERBOSE[3309] logger.c: — (12 headers 0 lines) —
[Dec 2 11:09:15] VERBOSE[3309] logger.c: Using latest REGISTER request as basis request
[Dec 2 11:09:15] VERBOSE[3309] logger.c: Sending to 192.168.200.165 : 5060 (no NAT)
[Dec 2 11:09:15] VERBOSE[3309] logger.c:
<— Transmitting (no NAT) to 192.168.200.165:5060 —>
SIP/2.0 404 Not found^M
Via: SIP/2.0/UDP 192.168.200.165:5060;branch=z9hG4bK-829d737e;received=192.168.200.165^M
From: sip:[email protected];tag=2731489288a13567o0^M
To: sip:[email protected];tag=as32b88870^M
Call-ID: [email protected]^M
CSeq: 457 REGISTER^M
User-Agent: Asterisk PBX^M
Allow: INVITE, ACK, CANCEL, OPTIONS, BYE, REFER, SUBSCRIBE, NOTIFY^M
Supported: replaces^M
Content-Length: 0^M
^M

<------------>
[Dec 2 11:09:15] NOTICE[3309] chan_sip.c: Registration from ‘sip:[email protected]’ failed for ‘192.168.200.165’ - No matching peer found
[Dec 2 11:09:15] VERBOSE[3309] logger.c: Scheduling destruction of SIP dialog ‘[email protected]’ in 32000 ms (Method: REGISTER)
[Dec 2 11:09:16] VERBOSE[3309] logger.c: Reliably Transmitting (NAT) to 192.168.200.137:1024:
OPTIONS sip:[email protected]:1025;line=9gmztjdn SIP/2.0^M
Via: SIP/2.0/UDP 192.168.200.2:5060;branch=z9hG4bK58e3c962;rport^M
From: “Unknown” sip:[email protected];tag=as44652d98^M
To: sip:[email protected]:1025;line=9gmztjdn^M
Contact: sip:[email protected]^M
Call-ID: [email protected]^M
CSeq: 102 OPTIONS^M
User-Agent: Asterisk PBX^M
Max-Forwards: 70^M
Date: Tue, 02 Dec 2008 19:09:16 GMT^M
Allow: INVITE, ACK, CANCEL, OPTIONS, BYE, REFER, SUBSCRIBE, NOTIFY^M
Supported: replaces^M
Content-Length: 0^M
^M

I have the same problem…everythin was working ok, today i updated some modules in freePBX in now my phone won’t register.
I tried to remove my extension and make a new one, but no luck.

Registration from ‘“77” sip:[email protected]’ failed for ‘172.16.0.201’ - No matching peer found

my sip_aditional.conf:

[77]
type=friend
secret=1234
qualify=yes
port=5060
pickupgroup=
nat=yes
[email protected]
host=dynamic
dtmfmode=rfc2833
dial=SIP/77
context=from-internal
canreinvite=no
callgroup=
callerid=device <77>
accountcode=
call-limit=50

Could it be possible that the update broke it?

Thanks

Just for grins try it with a 3 or 4 digit extension.

I had the same issue with one of my extension and freepbx 2.9rc

I found that when the User Context under the Trunk setting was the same as the extension #, something got confused and wrong the User Context settings from the trunk to the sip_additional.conf file.

It seems to depend on the order that you create the trunk and or extension in, if it will break or not.

to resolve i had to manually remove the entry for my extension from the sip_additional.conf file after deleting the extension.

then changed the User Context box to some random # under the trunk
recreated the extension and applied it, then changed the User Context back and it was ok.