Online Updates

Philippe,

I cannot access the server at 69.41.162.148 from my office in Hickory, NC. I have contacted my service provider and they are having the same issue at their edge router. I contacted 800Hosting but they referred me to you. I have no problems reaching other sites from my system. The traceroute is posted below. Not sure how to resolve it…

Glenn

[root@hic-cm ~]# traceroute 69.41.162.148
traceroute to 69.41.162.148 (69.41.162.148), 30 hops max, 40 byte packets
1 76.7.71.209 (76.7.71.209) 1.218 ms 1.623 ms 1.670 ms
2 nc-69-68-238-213.stat.centurylinkservices.net (69.68.238.213) 11.723 ms 12.178 ms 12.666 ms
3 crncorck01.embarqservices.net (67.77.236.122) 13.162 ms 13.615 ms 14.592 ms
4 * * *
5 * * *
6 * * *
7 * * *
8 * * ae-71-71.ebr1.Washington1.Level3.net (4.69.134.133) 42.024 ms
9 ae-2-2.ebr3.Atlanta2.Level3.net (4.69.132.85) 45.914 ms 42.267 ms 55.823 ms
10 * * *
11 ae-22-70.car2.Dallas1.Level3.net (4.69.145.68) 59.290 ms * *
12 1800HOSTING.car2.Dallas1.Level3.net (4.71.170.14) 59.762 ms 60.711 ms 63.193 ms
13 v23.c6r-2.dfw02.800hosting.net (69.41.191.40) 76.646 ms 64.149 ms 61.189 ms
14 v101.g3k-1.dfw02.800hosting.net (69.41.191.47) 57.170 ms 55.650 ms 56.605 ms
15 * * *
16 * * *
17 * * *
18 * * *
19 * * *
20 * * *
21 * * *
22 * * *
23 * * *
24 * * *
25 * * *
26 * * *
27 * * *
28 * * *
29 * * *
30 * * *
[root@hic-cm ~]#

Glenn, that ip responds to a ping from NZ. Also tracert 69.41.162.148 shows 19 hops from here. Get your provider on to it.

Already had them check it out, like I stated in my original post…

i did read your original post glenn. heres the tracert output as stated in my post. your provider 800hosting is the last hop

16 249 ms 250 ms 249 ms ae0.43.j7r-1.dfw02.800hosting.net [206.123.69.13
0]
17 252 ms 252 ms 252 ms v22.c6r-1.dfw02.800hosting.net [69.41.191.38]
18 253 ms 252 ms 253 ms v100.g3k-1.dfw02.800hosting.net [69.41.191.45]
19 252 ms 252 ms 251 ms 69.41.162.148

gcobb,

it’s up and I haven’t heard anyone else having problems. We’ve had some issues in recent times with the server but today all is well. Something must be up on your side.

is not 800Hosting. All traceroute STARTS at your provider (centurylink in my case) and ENDS at the host you are tracing, which is 800Hosting in this case. The traceroute dies at an 800Hosting router, and I have no firewall or problems getting to any other server on the internet.

Philippe,

My provider tried to access your server from their edge router and could not get a response. I will have them try again and get them to contact 800Hosting directly.

Thanks,
Glenn

Glenn,

mirror.freepbx.org is hosted at 800Hosting. The fact that there is no other issue reported and that you can get that far would imply that there is something wrong on your end for some reason.

When I do a traceroute from my system the last thing I hit is:

13 v100.g3k-1.dfw02.800hosting.net (69.41.191.45) 63.330 ms 64.260 ms 65.288 ms

from another system I hit as the last response:

11 v101.g3k-1.dfw02.800hosting.net (69.41.191.47) 42.044 ms 41.628 ms 41.172 ms

from that server I can do a wget:

wget http://mirror.freepbx.org/modules-2.6.xml

and access the xml file fine (which is what checking for updates does). So all looks well from both sides.

your server is up and works fine. I can access it from other locations. I think there is a routing issue somewhere between your provider and the one I use in my Hickory NC location. I don’t have any problems accessing other sites from that location, just your update server. I am going to drop this on my provider and force them to resolve it. I’ll let you know what they find out.

Glenn