FreePBX will not forward calls externally


#9

No logs, no more comments, only you see what happened.


(Ilouie) #10

I tried this and no luck: amportal a dbug


(Ilouie) #11

Where would I get logs???


(Lorne Gaetz) #12

Provide a call trace via pastebin:
https://wiki.freepbx.org/display/SUP/Providing+Great+Debug#ProvidingGreatDebug-AsteriskLogs-PartII


(Ilouie) #13

Thank you again, but either, I’m lost here or the SSH is not responding to anything. I’ve tried this as well: tail -f /var/log/asterisk/full and no luck.


(Lorne Gaetz) #14

No idea what ‘no luck’ means in this context, but if you’re saying that asterisk is not logging at all to /var/log/asterisk/full you might be seeing this bug: Bug in Asterisk Logfiles Module ver 15.0.4


(Ilouie) #15

O.K. I tried this: fwconsole ma upgrade logfiles --edge, and it returned Logfiles is the same as the online version, unable to upgrade. and upon trying tail -f /var/log/asterisk/full, nothing happens. It just stays there…


(Ilouie) #16

O.K. I got this back

tail -f /var/log/asterisk/full
[2020-09-21 17:50:23] ERROR[17204] res_pjsip_config_wizard.c: Unable to load con fig file ‘pjsip_wizard.conf’
[2020-09-21 17:50:23] ERROR[17201] config_options.c: Unable to load config file ‘resolver_unbound.conf’
[2020-09-21 17:50:23] ERROR[17201] res_pjsip_config_wizard.c: Unable to load con fig file ‘pjsip_wizard.conf’
[2020-09-21 17:50:23] WARNING[17201] iax2/firmware.c: Error opening firmware dir ectory ‘/var/lib/asterisk/firmware/iax’: No such file or directory
[2020-09-21 17:50:23] NOTICE[17201] iax2/provision.c: No IAX provisioning config uration found, IAX provisioning disabled.
[2020-09-21 17:50:23] ERROR[17201] res_pjsip_config_wizard.c: Unable to load con fig file ‘pjsip_wizard.conf’
[2020-09-21 17:50:23] NOTICE[17201] confbridge/conf_config_parser.c: Adding defa ult_menu menu to app_confbridge
[2020-09-21 17:50:23] WARNING[17201] app_voicemail.c: maxsilence should be less than minsecs or you may get empty messages
[2020-09-21 17:50:23] WARNING[17201] app_flite.c: Flite: Unable to read config f ile flite.conf. Using default settings
[2020-09-21 17:50:23] NOTICE[17201] app_queue.c: queuerules.conf has not changed since it was last loaded. Not taking any action.

tail -f /var/log/asterisk/full

[2020-09-21 17:50:23] ERROR[17204] res_pjsip_config_wizard.c: Unable to load con fig file ‘pjsip_wizard.conf’
[2020-09-21 17:50:23] ERROR[17201] config_options.c: Unable to load config file ‘resolver_unbound.conf’
[2020-09-21 17:50:23] ERROR[17201] res_pjsip_config_wizard.c: Unable to load con fig file ‘pjsip_wizard.conf’
[2020-09-21 17:50:23] WARNING[17201] iax2/firmware.c: Error opening firmware dir ectory ‘/var/lib/asterisk/firmware/iax’: No such file or directory
[2020-09-21 17:50:23] NOTICE[17201] iax2/provision.c: No IAX provisioning config uration found, IAX provisioning disabled.
[2020-09-21 17:50:23] ERROR[17201] res_pjsip_config_wizard.c: Unable to load con fig file ‘pjsip_wizard.conf’
[2020-09-21 17:50:23] NOTICE[17201] confbridge/conf_config_parser.c: Adding defa ult_menu menu to app_confbridge
[2020-09-21 17:50:23] WARNING[17201] app_voicemail.c: maxsilence should be less than minsecs or you may get empty messages
[2020-09-21 17:50:23] WARNING[17201] app_flite.c: Flite: Unable to read config f ile flite.conf. Using default settings
[2020-09-21 17:50:23] NOTICE[17201] app_queue.c: queuerules.conf has not changed since it was last loaded. Not taking any action.


(Ilouie) #17

<script src=“https://pastebin.com/embed_js/YnDWYZbS”></script>


#18

Issue the
tail -f /var/log/asterisk/full
command (leave it running) then make your test call. You should see additional output. Paste that and post the link.


(Ilouie) #19

<script src=“https://pastebin.com/embed_js/ApsQaz8g”></script>


(Ilouie) #20

Just made another call:

<script src=“https://pastebin.com/embed_js/gwEuC5Z5”></script>


#21

[2020-09-21 18:00:41] NOTICE[7577][C-0000000a] chan_sip.c: Failed to authenticate on INVITE to '<sip:7865780969@sip.telnyx.com>;tag=as4907944d'

This may be two problems:

First, Telnyx requires destination numbers and caller IDs to start with the country code (with or without a leading +). So, you should be calling 17865780969. If you want users to be able to dial both with and without the initial 1, your Outbound Route should prepend a 1 when a ten digit domestic number is called.

If that doesn’t fix your problem, the authentication failure may be separate. Why did you set up a chan_sip trunk for Telnyx (pjsip is much simpler)? I suspect that without constraining fromuser, chan_sip is sending out the wrong user name on outgoing. Try adding
authuser=xxxxxx
to your PEER Details.
(Replace xxxxxx with the Telnyx username that you have in your Register String.)


(Ilouie) #22

Ty. I have the 1 prepend. I set up as Chan_sip because that’s what they sent me as guide. They also sent me the pjsip, which I also did as they suggested but, I got the same result.


#23

In Settings -> Asterisk Logfile Settings -> Log Files, confirm that for ‘full’, Debug, Error, Notice, Verbose and Warning are turned on.

At the Asterisk command prompt, type
sip set debug on
or
pjsip set logger on
according to trunk type then make a test call and paste the resulting Asterisk log.


(Ilouie) #24

Here you go: <script src=“https://pastebin.com/embed_js/QfwzeVvt”></script>


#25

The most recent log has nothing useful.

Please confirm that the logfile settings include Debug, Error, Notice, Verbose and Warning.
Also confirm that when you issued
sip set debug on
you got confirmation
SIP Debugging enabled
and you then made your test call.

The expected log would be several hundred lines.

BTW, please paste it at https://pastebin.freepbx.org and post the link here. Whatever you are doing at pastebin.com is making it hard to read.


(Ilouie) #26

https://pastebin.freepbx.org/view/6f8c34da


(Ilouie) #27

Here’s the latest:


(Ilouie) #28

<script src=“https://pastebin.com/embed_js/99JVDv9i”></script>