[Amportal-users] FOP not working?

Hi list!

I have been running AMP / FreePBX for some time and never bothered even
looking at FOP because I didn’t need it.

I would like to have a look at it but I’m not sure how it works, I guess
my setup is not working.

When I open FOP all extensions are simply flashing alternating green/red
and nothing is happening.

I did not find any specific instructions to setup FOP in the FreePBX
installation instructions, neither is there some module to configure it?

Do I need to do anything to get it working? Any pointer in the right
direction really appreciated.

Cheers!
Remco


Using Tomcat but need to do more? Need to support web services, security?
Get stuff done quickly with pre-integrated technology to make your job easier
Download IBM WebSphere Application Server v.1.0.1 based on Apache Geronimo
http://sel.as-us.falkag.net/sel?cmd=lnk&kid=120709&bid=263057&dat=121642


Amportal-users mailing list
[email protected]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/amportal-users

Post generated using Mail2Forum (http://www.mail2forum.com)

On Tue, 5 Sep 2006, Jorge Alayon wrote:

[quote] The important configuration parameters for communications are in
/var/www/panel/op_server.cfg.

Nothing is configured on the Flash client. Make sure that port 4445
(default) is accesible from the outside to the asterisk box.
Make sure you restart op_server each time you make the changes.
[/quote]
Aaarghhh!! That was it, I never would have guessed that even though FOP is
running on the webserver it needs a seperate port to be open in the
firewall. It is working perfectly now!!!

Many thanks for the tip!!!

Cheers!

Remco


Using Tomcat but need to do more? Need to support web services, security?
Get stuff done quickly with pre-integrated technology to make your job easier
Download IBM WebSphere Application Server v.1.0.1 based on Apache Geronimo
http://sel.as-us.falkag.net/sel?cmd=lnk&kid=120709&bid=263057&dat=121642


Amportal-users mailing list
[email protected]ts.sourceforge.net
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/amportal-users

Post generated using Mail2Forum (http://www.mail2forum.com)

The important configuration parameters for communications are in
/var/www/panel/op_server.cfg.

Nothing is configured on the Flash client. Make sure that port 4445
(default) is accesible from the outside to the asterisk box.
Make sure you restart op_server each time you make the changes.

Also, check on asternic, as there is a mailing list devoted to FOP and
Nicolas Gudiño personally answers any doubts there.

Regards,

Jorge

Remco Barendse wrote:

[quote] Thanks for the pointer!

First of all the scripts op_server.pl and safe_opserver did not have
chmod a+x set, so I corrected that.

I checked the config files and everything looks ok, when I set debug
level to 1 as suggested on the FOP site I also get some output that would
suggest it is working and when I set debug level even higher I can
also see events that are waiting to be sent to the flash client.

But still nothing changes in the web browser, just the flashing :frowning:

I guess the flash applet is not talking to the server, the docs on
asternic do not state how / where you can configure the flash applet…

Could the problem be in Apache or anywhere else?

Thanks!!

On Tue, 5 Sep 2006, Jorge Alayon wrote:

[quote] Check FOP homepage www.asternic.org regarding configuration.
It is fairly simple. FOP is a Flash app. that communicates with the FOP
server running on the asterisk box.
When you see the leds flashing, either the FOP app is not
communicating/authenticating with the FOP server, the FOP server is not
running, or the FOP server is not communicating/authenticating with the
Asterisk server.

Regards,

Jorge

[/quote]

Using Tomcat but need to do more? Need to support web services, security?
Get stuff done quickly with pre-integrated technology to make your job easier
Download IBM WebSphere Application Server v.1.0.1 based on Apache Geronimo
http://sel.as-us.falkag.net/sel?cmd=lnk&kid=120709&bid=263057&dat=121642


Amportal-users mailing list
[email protected]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/amportal-users

[/quote]

Using Tomcat but need to do more? Need to support web services, security?
Get stuff done quickly with pre-integrated technology to make your job easier
Download IBM WebSphere Application Server v.1.0.1 based on Apache Geronimo
http://sel.as-us.falkag.net/sel?cmd=lnk&kid=120709&bid=263057&dat=121642


Amportal-users mailing list
[email protected]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/amportal-users

Post generated using Mail2Forum (http://www.mail2forum.com)

Thanks for the pointer!

First of all the scripts op_server.pl and safe_opserver did not have
chmod a+x set, so I corrected that.

I checked the config files and everything looks ok, when I set debug
level to 1 as suggested on the FOP site I also get some output that would
suggest it is working and when I set debug level even higher I can
also see events that are waiting to be sent to the flash client.

But still nothing changes in the web browser, just the flashing :frowning:

I guess the flash applet is not talking to the server, the docs on
asternic do not state how / where you can configure the flash applet…

Could the problem be in Apache or anywhere else?

Thanks!!

On Tue, 5 Sep 2006, Jorge Alayon wrote:

[quote] Check FOP homepage www.asternic.org regarding configuration.
It is fairly simple. FOP is a Flash app. that communicates with the FOP
server running on the asterisk box.
When you see the leds flashing, either the FOP app is not
communicating/authenticating with the FOP server, the FOP server is not
running, or the FOP server is not communicating/authenticating with the
Asterisk server.

Regards,

Jorge
[/quote]

Using Tomcat but need to do more? Need to support web services, security?
Get stuff done quickly with pre-integrated technology to make your job easier
Download IBM WebSphere Application Server v.1.0.1 based on Apache Geronimo
http://sel.as-us.falkag.net/sel?cmd=lnk&kid=120709&bid=263057&dat=121642


Amportal-users mailing list
[email protected]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/amportal-users

Post generated using Mail2Forum (http://www.mail2forum.com)

Check FOP homepage www.asternic.org regarding configuration.
It is fairly simple. FOP is a Flash app. that communicates with the FOP
server running on the asterisk box.
When you see the leds flashing, either the FOP app is not
communicating/authenticating with the FOP server, the FOP server is not
running, or the FOP server is not communicating/authenticating with the
Asterisk server.

Regards,

Jorge

Remco Barendse wrote:

[quote] Hi list!

I have been running AMP / FreePBX for some time and never bothered even
looking at FOP because I didn’t need it.

I would like to have a look at it but I’m not sure how it works, I guess
my setup is not working.

When I open FOP all extensions are simply flashing alternating green/red
and nothing is happening.

I did not find any specific instructions to setup FOP in the FreePBX
installation instructions, neither is there some module to configure it?

Do I need to do anything to get it working? Any pointer in the right
direction really appreciated.

Cheers!
Remco


Using Tomcat but need to do more? Need to support web services, security?
Get stuff done quickly with pre-integrated technology to make your job easier
Download IBM WebSphere Application Server v.1.0.1 based on Apache Geronimo
http://sel.as-us.falkag.net/sel?cmd=lnk&kid=120709&bid=263057&dat=121642


Amportal-users mailing list
[email protected]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/amportal-users

[/quote]

Using Tomcat but need to do more? Need to support web services, security?
Get stuff done quickly with pre-integrated technology to make your job easier
Download IBM WebSphere Application Server v.1.0.1 based on Apache Geronimo
http://sel.as-us.falkag.net/sel?cmd=lnk&kid=120709&bid=263057&dat=121642


Amportal-users mailing list
[email protected]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/amportal-users

Post generated using Mail2Forum (http://www.mail2forum.com)